training

info@spelwijs.nl

Partners:

Copyright @ All Rights Reserved

najaar 2018 Wazzap & Spelwijs

Training zonder poppenkast....

Ervaring maakt wijs

Er wordt veel gesproken over probleemjongeren en straatcultuur, maar veelal vanuit theoretische hoek. Het wordt veelal neergezet als een uitwas van onze cultuur, of een gedragsvorm van jongeren in problemen. Daarmee wordt de straatcultuur onderschat.

 

De straatcultuur is een heuse (internationale) subcultuur, met eigen gedragsregels en een eigen taal. Jongeren die zich in onze maatschappij niet staande kunnen houden, vinden wel in plek in deze cultuur. Het mooie is dat integratie daarbij totaal geen probleem is, of je nu marokkaans, antilliaans of nederlands bent, leef je ’op de straat’ dan ben je geen snitch en weet je wat een pipa is.

 

Voor begeleiders of beleidsmakers die deze cultuur niet kennen of niet hebben ervaren is het moeilijk om de juiste aansluiting te vinden. Jongeren omschrijven de aangeboden hulp vaak als ’poppenkast’.

 

Training zonder poppenkast is een unieke samenwerking tussen professionals en jongeren om andere professionals praktische tools en tips te geven voor een échte aansluiting.

 

In een dagvullend programma nemen Aziz Akhath en Martine Kroezen én de jongeren zelf! u mee in de belevingswereld van (LVB-)jongeren van vandaag.

Samen streven wij naar betere een connectie tussen professionals en jongeren voor de next step.

 

Het programma is als volgt opgebouwd;

thema’s van de ochtend:

1.’de ware strijder’,

Veel jongeren noemen zichzelf ’strijder’ waar komt dat vandaan? Welk wereldbeeld schuilt er achter taalgebruik en hoe help je ’de strijder’ in zijn strijd?

 

2. de invloed van straatcultuur,

Wat betekent het om onderdeel te zijn van de straatcultuur? Welke normen en waarden gelden, welke invloed heeft het op gedrag en hoe steek je de hulpverlening in?

 

thema’s voor de middag

De middag draait om het ’geheim’ van ware aansluiting; communiceren vanuit hoofd en hart.

1. het motiveren van millennials; een workshop gegeven door studenten van het ROCRivor

2. buddy coaching; de praktische aanpak van Aziz Akhath bij het begeleiden van jongeren na detentie

 

 

Op de hoogte blijven?

 

Vul dan onderstaand info-formulier in.

 

 
 
 
me aanmelden
meer informatie
 
 

Aziz Akhath

 

TEAM

 

Connnect

op

LinkedIn

MARTINE KROEZEN